U bevindt zich hier: Home/Repatriëringsgarantie

Repatriëringsgarantie

Zorgeloos op reis met het winterliner garantiepakket

Het Winterliner GARANTIEpakket is ontwikkeld naar aanleiding van het COVID-19-virus en opgesteld voor het winterseizoen 2023/2024.

Het Winterliner GARANTIEpakket bestaat uit:
- Corona Cashbackgarantie
- Repatriëringsgarantie
- Kosteloos omboeken

Repatriëringsgarantie

Jouw veiligheid is onze hoogste prioriteit. Als je een retourreis bij de Winterliner hebt geboekt voor het winterseizoen 2023/2024 val je automatisch onder de repatriëringsgarantie van de Winterliner. Mocht het reisadvies van jouw land tijdens jouw verblijf van positief naar negatief wijzigen dan zorgen wij voor een veilige reis naar huis.

Voorwaarden:
- De repatriëringsgarantie houdt in dat de Winterliner een alternatieve terugreis met de bus regelt als het niet meer mogelijk is om met de oorspronkelijk geboekte busreis terug te keren vanwege het Covid-19-virus.
- Er moet tijdens jouw verblijf voor het land waar je verblijft sprake zijn van een aanpassing in het reisadvies naar code oranje of rood (een advies dat nog niet bestond op het moment van vertrek).
- Je dient de instructies van de (lokale) autoriteiten op te volgen. Je blijft te allen tijde verantwoordelijk voor je eigen veiligheid.
- De repatriëringsgarantie is niet van toepassing indien je persoonlijk bent getroffen door het Covid-19-virus en je niet in staat bent om met de oorspronkelijk geboekte busreis mee terug te reizen. Je dient hiervoor contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij. Eventuele extra kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening.
- Je moet minimaal een retourreis (zowel heen- als terugreis naar Nederland/België) hebben geboekt om in aanmerking te komen voor de repatriëringsgarantie.
- Het is mogelijk dat je reisgenoten in een andere bus huiswaarts keren. Uiteraard proberen wij jullie zoveel mogelijk bij elkaar te boeken.
- Je zal de door ons aangedragen alternatieve terugreisdatum moeten accepteren. Er is beperkte ruimte voor maatwerk of persoonlijke wensen. De prioriteit is dat iedereen zo snel en veilig mogelijk huiswaarts kan keren. Bij een alternatieve terugreisdatum vervalt het recht op de origineel geboekte busreis.
- Het is mogelijk dat de terugreis pas na enige tijd kan plaatsvinden.
- Het kan voorkomen dat je op een andere plaats wordt uitgezet op de terugreis. Wij vragen hiervoor je begrip.