Tijdens de reis
Herkenbaarheid
Alle touringcars van de Winterliner zijn duidelijk herkenbaar aan stickers van de Winterliner welke aan de zijkant van de bus zijn geplakt. Let ook op je busnummer dat achter de voorruit hangt. Er vertrekken vaak meerdere bussen van de Winterliner vanaf dezelfde opstapplaats, zowel in binnen- als buitenland. Het busnummer tref je in je ticket.
Eten en drinken
De meeste touringcars van de Winterliner zijn voorzien van een mini-bar. De bar voorziet in koffie, thee, soep, en gekoelde frisdranken. De dranken dienen in de touringcar contant te worden afgerekend. Neem daarom voldoende kleingeld mee. In de touringcar wordt geen eten verkocht. Uiteraard kun je dit wel zelf meenemen.
Bij nachtpendels is de bar gesloten van 0.00uur tot 06.00uur.
Alcoholische dranken
Het is ten strengste verboden om sterk alcoholische dranken in de touringcar mee te nemen. Ook willen wij je vragen om het gebruik van alcohol tot het minimum te beperken. Bij misbruik van alcohol kan de toegang tot de touringcar worden ontzegd. Eventuele extra kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening.
Audio onderweg
Tijdens de reis kan er rustige achtergrondmuziek worden gedraaid. In ieder geval zal er na de nachtstop geen muziek meer worden gedraaid, zodat iedereen even de ogen dicht kan doen.
Om de reis voor iedereen aangenaam te houden zijn (draadloze) speakers of geluidsboxen niet toegestaan. Uiteraard is muziek afspelen met eigen oortelefoontjes geen probleem, zolang andere passagiers er maar geen hinder van ondervinden.

De meeste touringcars zijn inmiddels uitgerust met een USB aansluiting voor het opladen van jouw apparaat. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zelf een tablet/laptop meenemen en jouw favoriete film bekijken. Het kan voorkomen dat nog niet iedere touringcar is voorzien van een USB aansluiting bij iedere stoel. Neem dan voor zekerheid je externe batterij (powerbank) mee.
Stops onderweg
Afhankelijk van de reisduur en de drukte onderweg wordt er regelmatig gestopt. Je hebt dan even de tijd om de benen te strekken, een sigaretje te roken of voor een toiletbezoek.

Voor de eetstop wordt er langer stilgestaan (niet bij de Mini Ski). De chauffeur zoekt hiervoor een geschikte eetlocatie langs de snelweg. In de meeste gevallen zijn dit zelfbedieningrestaurants. Wij raden je ook aan om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Het kan vaak erg druk zijn bij dit soort restaurants.

De tijdsduur van de stops onderweg worden vooraf door de chauffeur gecommuniceerd.

Zorg dat je op tijd weer terug bent bij de touringcar. Let op het busnummer. De touringcar wacht namelijk niet. Eventuele extra kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening.
Toilet
Alle touringcars zijn voorzien van een toilet aan boord. Wij willen je vragen deze uitsluitend te gebruiken bij dringende noodzaak. Het is mogelijk dat het toilet wordt gesloten wanneer de tank vol is. De tank van het toilet is namelijk beperkt en kan niet overal worden geleegd vanwege Europese Milieuwetgeving. Tevens kan het in de wintersportgebieden voorkomen dat de spoelleidingen bevroren raken. Hier kunnen wij helaas preventief niks aan doen en zullen dan ook om deze reden het toilet moeten sluiten.

Bij transfers maken wij gebruik van de diensten van een lokale vervoerder. Dit zijn meestal lokale bussen of taxi's. Deze zijn dan niet voorzien van toilet.

Wij zullen onderweg voldoende toilet- /rookstops houden.