Tijdens de reis
Nog even en jouw reis naar de sneeuw gaat beginnen. Om goed voorbereidt aan de reis te beginnen hebben we hieronder in het kort omschreven wat je van onderweg mag verwachten.
Herkenbaarheid
Meerdere touringcarbedrijven rijden in opdracht van de Winterliner. Je herkent jouw touringcar aan de stickers van Winterliner en het busnummer. Er vertrekken vaak meerdere touringcars van de Winterliner en ze lijken allemaal op elkaar. Zowel in Nederland als in het buitenland moet je altijd goed opletten dat je in de juiste bus stapt. Jouw busnummer tref je in het busticket.
Alcoholische dranken
Het is ten strengste verboden om sterk alcoholische dranken in de touringcar mee te nemen. Ook willen wij je vragen om het gebruik van alcohol tot het minimum te beperken. Bij misbruik van alcohol kan de toegang tot de touringcar worden ontzegd. Eventuele extra kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening.
Audio onderweg
Tijdens de reis kan er rustige achtergrondmuziek worden gedraaid. In ieder geval zal het na de nachtstop stil zijn, zodat iedereen even de ogen dicht kan doen.
Om de reis voor iedereen aangenaam te houden zijn (draadloze) speakers of geluidsboxen niet toegestaan. Uiteraard is muziek afspelen met eigen koptelefoon of oortjes geen probleem, zolang andere passagiers er maar geen hinder van ondervinden.

De meeste touringcars zijn inmiddels uitgerust met een USB aansluiting voor het opladen van jouw apparaat. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zelf een tablet meenemen en jouw favoriete film bekijken. Het kan voorkomen dat nog niet iedere touringcar is voorzien van een USB aansluiting bij iedere stoel. Neem dan voor zekerheid een externe batterij (powerbank) mee.
Stops onderweg
Afhankelijk van de reisduur en de drukte onderweg wordt er regelmatig gestopt. Je hebt dan even de tijd om de benen te strekken, een sigaretje te roken of voor een toiletbezoek.

Voor de eetstop wordt er langer stilgestaan. De chauffeur zoekt hiervoor een geschikte eetlocatie langs de snelweg. In de meeste gevallen zijn dit zelfbedieningsrestaurants. Wij raden je ook aan om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Het kan vaak erg druk zijn bij dit soort restaurants.

De tijdsduur van de stops worden vooraf door de chauffeur gecommuniceerd.

Zorg dat je op tijd weer terug bent bij jouw touringcar. De touringcar wacht namelijk niet. Eventuele extra kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening.
Toilet
Alle touringcars hebben een toilet aan boord. Wij willen je vragen deze uitsluitend te gebruiken bij dringende noodzaak. Het is mogelijk dat het toilet wordt gesloten wanneer de tank vol is. De tank van het toilet is beperkt en kan niet overal worden geleegd vanwege Europese Milieuwetgeving. Tevens kan het in de wintersportgebieden voorkomen dat de spoelleidingen bevroren raken. Hier kunnen wij helaas preventief niks aan doen en zullen dan ook om deze reden het toilet moeten sluiten.

Bij transfers maken wij gebruik van de diensten van een lokale vervoerder. Dit zijn meestal lokale bussen of taxi's. Deze zijn niet voorzien van een toilet.

Wij zullen onderweg voldoende toilet- /rookstops houden.