Flachau
uitgebreid langlaufnetwerk
populair onder de Nederlanders
uitgestrekt en veelzijdig skigebied
Flachau
Met de bus naar Flachau
Een ontspannen start van de vakantie begint in de luxe Royal Class touringcar van de Winterliner. Doordat wij maar liefst 15 opstapplaatsen aanbieden is er altijd wel een opstapplaats bij jou in de buurt. Meerdere touringcars rijden langs deze steden. Zo houden wij de ophaalroute kort en volgen wij een directe lijn naar Oostenrijk.

Op vrijdag aan het einde van de dag start de Winterliner met rijden. Twee beroepschauffeurs hebben een ruime ervaring in het rijden door de nacht en winterse omstandigheden. Na een comfortabele nachtrit kom je op zaterdagochtend aan en begint direct je wintersportvakantie. De terugreis is op zaterdagavond. Hierdoor heb je twee volle zaterdagen extra in Flachau en heb je maar liefst 8 skidagen tot je beschikking. Vooral de zaterdagen zijn over het algemeen de rustigste op de piste. Wie wil dat nou niet?

Voor de reis naar Flachau hanteren wij vanaf Zell am See een transfer. Je stapt hier op zaterdagochtend over op kleinere bus of taxi die je vervolgens naar een centraal uitstappunt in Flachau brengt. In deze kleinere bus of taxi zijn geen Royal Class stoelen aanwezig. Op de terugreis word je ook weer door een transferbusje opgehaald die je naar Zell am See brengt. Hier staat de Winterliner klaar voor de terugreis naar Nederland.
Algemeen
Flachau, zeer bekend onder de Nederlanders, maar ook vanwege de jaarlijkse World Cup afdaling. Flachau ligt in het hart van Ski Amadé en bestaat uit een lange straat, gevolgd door een kleine, maar levendige dorpskern. Het dorpje ligt direct aan de voet van de berg. Er zijn maar liefst drie verschillende plaatsen waar je met de lift naar boven kunt. Vanuit Flachau kun je direct door skiën naar het bekende Wagrain. Met de gratis skibus heb je zo toegang tot Flachauwinkl en Zauchensee. Aan pistekilometers kom je deze vakantie zeker niet te kort.

Aan het einde van de dag verzamelen jong en oud zich in de Hofstadl of in één van de andere aangename bars of kroegen aan de piste. Flachau is al jaren een begrip onder Nederlandse wintersportgangers. Het skigebied is zowel voor beginners als gevorderde skiërs geschikt.

De uitstapplaats in Flachau is: Hotel Tauernhof
De ophaaltijd is afhankelijk van de periode in het seizoen. Deze tijd kan liggen tussen 17.30 en 22.00uur (op zaterdagavond).
De exacte ophaaltijd tref je in je ticket.
Bekijk tarieven
Royal Class touringcar naar de wintersport in Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Tsjechië
Flachau
Opstapplaatsen | Oostenrijk (reisduur 1 week)
Amsterdam, Meibergdreef, Station Holendrecht (busplatform)
Tijd: 16:00
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm, A50 afslag 24
Tijd: 16:30
Arnhem, parkeerplaats Rijnhal (Olympus 1)
Tijd: 17:10
Bolsward, garage ITS Reizen (De Ward 1, 8701 MB)
Tijd: 14:00
Den Bosch, Station Oost bushalte aan doorgaande weg (Bruistensingel 8)
Tijd: 17:45
Den Haag, Centraal Station (busplatform boven)
Tijd: 15:45
Eindhoven, P+R Meerhoven (Sliffertsestraat 304)
Tijd: 18:30
Heerenveen, Abe Lenstra Stadion, Abe Lenstra Blvd 19, 8448 JA
Tijd: 15:00
Heerlen, Station NS, achterzijde (Spoorsingel 50, touringcarhalte)
Tijd: 20:50
Leeuwarden, Station Leeuwarden, busplatform busstation
Tijd: 14:30
Prinsenbeek, Station Prinsenbeek, Internat. Bushalte, parkeerterrein (Elleboog, 4822 NA)
Tijd: 17:30
Rotterdam, Metrostation Capelsebrug (Abram v. Rijckevorselplein 48)
Tijd: 16:45
Utrecht, bushalte bij restaurant Meet & Eat (Reactorweg 1)
Tijd: 16:45
Weert, La Place restaurant Nederweert-Zuid (Rijksweg A2 75Z)
Tijd: 20:00
Zwolle, Station NS (Hanzelaan, nabij Grand Cafe Lubeck)
Tijd: 16:00
Ga verder
De bestemmingstoeslag voor Flachau wordt gebruikt voor het laatste deel van de reis. Onze touringcar rijdt meestal tot aan Zell am See en rijdt vervolgens verder richting de Saalbach-Hinterglemm. Vanaf Zell am See brengt een transferbus je naar de centrale uitstaplocatie in Flachau. In sommige gevallen kunnen wij de planning zo maken dat onze eigen touringcar doorrijdt naar Flachau. De bestemmingstoeslag blijft dan wel van kracht. Voor de terugreis word je op bestemming opgehaald door het transferbusje (of onze eigen touringcar) die je weer naar Zell am See brengt. Hier stap je over op de touringcar.

Je dient er rekening mee te houden dat er in het transferbusje geen Royal Class stoelen zijn. Tevens is er geen toilet en catering aan boord. Wij willen je vragen hier rekening mee te houden.

Voor de terugreis kan het voorkomen dat je dient te wachten op aansluitend vervoer naar Nederland.