Coronamaatregelen in Oostenrijk

Coronamaatregelen Oostenrijk, seizoen 2021/2022

Op deze pagina noemen we enkele belangrijke regels en maatregelen, waar je tijdens je wintersportvakantie rekening mee moet houden. Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Oostenrijkse overheid!

Het blijft je eigen verantwoordelijkheid om aan de inreisvoorwaarden te voldoen en met de juiste documenten te reizen. Indien je hier niet aan voldoet zal, bij grenscontrole of controle door de locale autoriteiten, verdere toegang tot het land en dus ook de touringcar worden ontzegt.
De (financiële) gevolgen zijn voor eigen risico en het is geen reden om de busreis kosteloos te kunnen annuleren.

Reizen naar Oostenrijk

Iedereen vanaf 12 jaar die naar Oostenrijk reist, heeft een coronabewijs ('3-G bewijs') nodig, waarmee je aantoont dat je gevaccineerd, getest of hersteld bent. Hiervoor gelden specifieke eisen, die per land verschillen. Bekijk voor de meest actuele informatie de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:
> reisadvies Oostenrijk op de website van Buitenlandse Zaken!

Let op: voor o.a. de accommodaties, skiliften en de après-ski geldt nu een 2-G verplichting, dus dat je gevaccineerd (*) of genezen moet zijn van corona.

(*) Er geldt tevens dat 1 inenting met het Janssen-vaccin na 3 januari 2022 niet meer voldoende is om aan deze 2-G regel te voldoen. Hierover wordt momenteel in Oostenrijk nog flink gediscussieerd, dus we sluiten niet uit dat dit nog gaat wijzigen (temeer omdat op dit moment niemand een 2e Janssen prik kan krijgen).


Coronaprotocol voor Oostenrijkse skigebieden

Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. Maatregelen kunnen tussentijds veranderen, afhankelijk van de besmettingsgraad. Actuele informatie over de coronamaatregelen in Frankrijk is te vinden op de reiswijzer Oostenrijk van de ANWB

Skiliften
Om gebruik te mogen maken van de skiliften in Oostenrijk moet je een geldig coronabewijs kunnen laten zien. Vanaf maandag 8 november geldt dus een 2-G verplichting. Dus om te kunnen skiën in Oostenrijk moet je gevaccineerd of genezen (van corona) zijn. Dit geldt in alle skigebieden en voor kinderen vanaf 12 jaar. Voor kinderen die net 12 jaar zijn geworden en die vanaf dan dus pas gevaccineerd kunnen worden is een uitzonderingsregel in de maak door de Oostenrijkse overheid.

Vanaf 15 november is het dragen van een FFP2-masker niet meer nodig in de skilift en andere plekken waar je je 2-G bewijs moet tonen voor toegang.

Stappenplan bij toenemende bestemmingen in Oostenrijk

De overheid van Oostenrijk heeft voor veel duidelijkheid gezorgd betreffende de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Er zijn verschillende fases met verschillende soorten maatregelen en in welke fase het land zit heeft te maken met het aantal Covid-19 patiënten die op de IC liggen.
> Klik hier voor meer informatie over dit stappenplan.
> Actuele stand van zaken in Oostenrijk. Houdt deze pagina goed in de gaten.

Disclaimer: Winterliner aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.


Boek direct jouw busreis naar Oostenrijk!


Coronamaatregelen in Italië
Coronamaatregelen in Frankrijk