U bevindt zich hier: Home/Coronamaatregelen in Frankrijk

Coronamaatregelen in Frankrijk

Coronamaatregelen Frankrijk, seizoen 2021/2022

Op deze pagina noemen we enkele belangrijke regels en maatregelen, waar je tijdens je wintersportvakantie rekening mee moet houden. Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Franse overheid!

Het blijft je eigen verantwoordelijkheid om aan de inreisvoorwaarden te voldoen en met de juiste documenten te reizen. Indien je hier niet aan voldoet zal, bij grenscontrole of controle door de lokale autoriteiten, verdere toegang tot het land en dus ook de touringcar worden ontzegt.
De (financiële) gevolgen zijn voor eigen risico en het is geen reden om de busreis kosteloos te kunnen annuleren.

Reizen naar Frankrijk

In Frankrijk moet iedereen van 12 jaar en ouder naast een coronabewijs ("Pass Sanitaire") ook een erewoordverklaring invullen. Bekijk voor de meest actuele informatie de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:
> reisadvies Frankrijk op de website van Buitenlandse Zaken!

Coronaprotocol voor Franse skigebieden

Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. Maatregelen kunnen tussentijds veranderen, afhankelijk van de besmettingsgraad. Actuele informatie over de coronamaatregelen in Frankrijk is te vinden op de reiswijzer Frankrijk van de ANWB

Skiliften
Om gebruik te mogen maken van de skiliften in Frankrijk hoef je géén coronabewijs te tonen (dit kan nog veranderen als de besmettingen snel oplopen). Een mondkapje is wel verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar in de wachtrijen voor de skilift en in de lift zelf.

Let op: je hebt nog wel een coronapas nodig om Frankrijk in te mogen. Ook wordt deze pas gevraagd in onder andere zwembaden, sportruimtes, restaurants, hotels, bars en op terrassen.

Disclaimer: Winterliner aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.


Boek direct jouw busreis naar Frankrijk!


Coronamaatregelen in Oostenrijk
Coronamaatregelen in Italië