U bevindt zich hier: Home/Coronamaatregelen in Italië

Coronamaatregelen in Italië

Coronamaatregelen Italië, seizoen 2021/2022

Op deze pagina noemen we enkele belangrijke regels en maatregelen, waar je tijdens je wintersportvakantie rekening mee moet houden. Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Italiaanse overheid!

Het blijft je eigen verantwoordelijkheid om aan de inreisvoorwaarden te voldoen en met de juiste documenten te reizen. Indien je hier niet aan voldoet zal, bij grenscontrole of controle door de lokale autoriteiten, verdere toegang tot het land en dus ook de touringcar worden ontzegt.
De (financiële) gevolgen zijn voor eigen risico en het is geen reden om de busreis kosteloos te kunnen annuleren.

Reizen naar Italië

In Italië moet iedereen vanaf 6 jaar naast een coronabewijs ('groene pas') ook een Passenger Locator Form (PLF) invullen. Bekijk voor de meest actuele informatie de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:
> reisadvies Italië op de website van Buitenlandse Zaken!

Coronaprotocol voor Italiaanse skigebieden

Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. Maatregelen kunnen tussentijds veranderen, afhankelijk van de besmettingsgraad. Actuele informatie over de coronamaatregelen in Italië is te vinden op de reiswijzer Italië van de ANWB

Skiliften
Om gebruik te mogen maken van de skiliften in Italië moet je een geldig coronabewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. In de gondels, stoeltjesliften met kap en in de afgesloten ruimtes van de berg- en dalstations is het dragen van een medisch-mondkapje voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht.

Disclaimer: Winterliner aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.


Boek direct jouw busreis naar Italië!


Coronamaatregelen in Oostenrijk
Coronamaatregelen in Frankrijk