Zorgeloos op reis in Coronatijd
Met de Winterliner reis je veilig naar jouw wintersportbestemming. Jouw gezondheid als passagier staat immers voorop! Om het reizen voor iedereen veilig te houden, gelden er enkele maatregelen in de bus. Daarnaast is het van belang dat je op de hoogte bent van de huidige maatregelen in het land waar je naar toe én waar je doorheen reist!

De maatregelen per land of regio wijzigen regelmatig. Zorg er voor dat je goed voorbereidt op reis gaat en niet voor verrassingen komt te staan. De meest actuele informatie vind je terug op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

> Reisadvies Oostenrijk
> Reisadvies Frankrijk
> Reisadvies Italië
> Reisadvies Tsjechië

Coronamaatregelen onderweg

  • Tijdens de busreis kan het dragen een mondmasker verplicht zijn. Dit is afhankelijk van het land waar je doorheen of naar toe reist. Zorg dat je voor Oostenrijk en Italië altijd een FFP2 mondmasker bij de hand hebt.

  • Zorg dat je altijd een geldig coronacertificaat en identiteitsbewijs bij je hebt.

(Hoe kom ik aan een geldig digitaal coronacertificaat?)

Het blijft te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid om in het bezit te zijn van de juiste documenten.

Aanpassingen in de touringcar
Niet alleen als passagier moet je je goed voorbereiden. Ook bij de touringcarbedrijven zijn er veel bijkomende maatregelen. Zo wordt de touringcar voor iedere reis grondig gereinigd en geventileerd. Daarnaast zijn de ventilatiesystemen aangepast, zodat er zoveel mogelijk verse lucht wordt aangevoerd en zo min mogelijk de lucht wordt gerecirculeerd.

Bij het instappen lees je de extra maatregelen die in de touringcar worden genomen. Zo krijg je bijvoorbeeld een vaste zitplaats, dien je je handen bij het instappen te desinfecteren en word je gevraagd zo min mogelijk door de touringcar te lopen.