Zorgeloos op reis in Coronatijd
Met de Winterliner kun je veilig op reis naar jouw wintersportbestemming. De veiligheid en gezondheid van jou als passagier staat bij ons voorop!

Momenteel zijn veel landen zich aan het voorbereiden op het aankomende winterseizoen. Welke maatregelen er van kracht zijn, zullen per land of regio verschillen. Zorg er dus voor dat je goed voorbereidt op reis gaat en niet voor verrassingen komt te staan. De meest actuele informatie vind je terug op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

> reisadvies Oostenrijk
> reisadvies Frankrijk
> reisadvies Italië
> reisadvies Tsjechië
Maatregelen in de skigebieden
Nu het winterseizoen dichterbij komt, worden de maatregelen steeds meer bekend in de verschillende skigebieden:
- Coronamaatregelen in Oostenrijk
- Coronamaatregelen in Frankrijk
- Coronamaatregelen in Italië
Ter voorbereiding van je reis
Zoals hierboven genoemd dien je de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden. Daarnaast doe je er ook goed aan om bij jouw accommodatieverschaffer of reisorganisatie na te gaan welke eisen er worden gesteld.

Op dit moment is het noodzakelijk dat je een gezondheidsverklaring voor het busvervoer invult en afgeeft aan de chauffeur. Dit document krijg je te samen met de tickets een week voor vertrek gemaild. De gezondheidsverklaring dien je zelf uit te printen en af te geven bij het instappen.
Tijdens de reis
Om de reis voor iedereen aangenaam en veilig te houden zijn er in samenwerking met Busvervoer Nederland enkele richtlijnen opgesteld. Ondanks de versoepelingen in Nederland (25 september 2021) zijn onderstaande maatregelen in de touringcar nog steeds van kracht. Wij zetten hier de belangrijkste op een rij:
- Bij het instappen dien je een gezondheidsverklaring af te geven
- Tijdens de reis draagt iedereen een mondkapje
- Er is geen catering aan boord. Dit om het lopen tot het minimum te beperken

In de touringcar zullen er nog extra maatregelen van toepassing zijn. Deze lees je direct bij het instappen.
Maatregelen in de touringcar
Niet alleen als passagier moet je je goed voorbereiden. Ook bij de touringcarbedrijven zijn er veel bijkomende maatregelen. Zo wordt de touringcar voor iedere reis grondig gereinigd en geventileerd. Daarnaast zijn de ventilatiesystemen aangepast, zodat er zoveel mogelijk verse lucht wordt aangevoerd en zo min mogelijk de lucht wordt gerecirculeerd.

Bij het instappen lees je ook de extra maatregelen die in de touringcar worden genomen. Zo krijg je bijvoorbeeld een vaste zitplaats, dien je je handen bij het instappen te desinfecteren en word je gevraagd zo min mogelijk door de touringcar te lopen.